Vissza Archívum

   
Rail Cargo Group Newsletter

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A nyári szünet és a sok napsütés után az év második felét érdekes hírekkel és rendezvényekkel indítjuk, melyeket érdemes figyelemmel kísérni.

Reméljük felkeltettük érdeklődését!

Rail Cargo Group

TARTALOM 09 | 2017

Mobilverzió »
1 (Acél)kemény üzlet
Stahlhartes Business

Egy multinacionális acélkonszern termékeit fuvarozza a Rail Cargo Group Lengyelországból Ausztriába.

Az ArcelorMittal világméretű acélkonszern sok-sok éve bízik a Rail Cargo Group logisztikai módszereiben és kompetenciájában. Az következő két évben évi mintegy 300 000 Tonna acéltekercset továbbítunk a vezető acélipari vállalat részére.  Ez a feladat az egész Rail Cargo Group csapatától megbízhatóságot, gyorsaságot és magas minőségű szolgáltatásokat követel.

A további feldolgozásra váró anyagot acéltekercsek fuvarozására alkalmas, úgy nevezett „Shimms” vagonokban fuvarozzuk Lengyelországból Ausztriába és Magyarországra. A Rail Cargo Group ezidáig már 120 irányvonatot közlekedtetett le az acélóriás küldeményeivel. A kocsik lehető leghatékonyabb kihasználása, valamint az üresjáratok minimumra szorítása érdekében Magyarországon az árut átrakodják, így folytatja útját Ausztria felé.

2 A döntő kompetencia
Entscheidende Kompetenz

A Rail Cargo Group szakértelme és módszerei Európa-szerte biztosítják a vasércszállítást, ezáltal a kontinentális Európa acéliparának nyersanyagellátását.

A Nordic Iron Ore AB (NIO) svéd bányászati vállalat célja, hogy a svéd Blötberget és Håksberg vidékén található, már bezárt Ludvika bányák vasérckitermelését ismét beindítsa, és a Rail Cargo Groupban megtalálta a megfelelő logisztikai partnert.
Az Innofreighttel közösen kidolgoztunk egy komplex logisztikai megoldást a NIO számára. Amíg az évente mintegy 4,5 Mio. Tonna vasérc fuvarozása el nem indul, a Rail Cargo Group logisztikai koncepciókkal, illetve különböző logisztikai megoldásokkal kapcsolatos tanácsadással, azaz komplex szakmai tapasztalatával áll megrendelői rendelkezésére, továbbá piacelemzésekkel támogatja a NIO-t. A Rail Cargo Group ezzel jelentős szerepet vállal az európai  vasércfuvarozásban, illetve az acélgyárak nyersanyagellátásában.

3 Nyílt nap
Leistungsschau

Látogasson el Ön is a Metadynea Ipari Parkba október 6-án, és ismerkedjen meg professzionális logisztikai szereplőkkel!

A krems-i Metadynea Ipari Parkban 2017. október 6-án 9.00 és 16.00 óra között Biztonság | Környezettudatosság | Fenntarthatóság mottóval nyílt nap lesz. Az itteni székhelyű Metadynea Austria, Kemira Chemie, Prefere Resins Austria, Bilfinger Chemserv és Imperial Chemical Transport vállalatok betekintést nyújtanak a látogatóknak ágazatuk működésébe, termékeikbe, gyártási folyamataikba, valamint az azokkal kapcsolatos laboratóriumi és logisztikai módszerekbe. 

A Rail Cargo Logistics, mint tapasztalt vegyipari szállítmányozó, rakományirányítással, raktárlogisztikával és veszélyes anyagokkal kapcsolatos szolgáltatásait népszerűsíti a nagyközönség körében, valamint bemutatja a vegyszerek és veszélyes anyagok szállítására vonatkozó innovatív logisztikai megoldásait. A rendezvény fő témája a rakodás biztosítása, azonban amellett, hogy a publikum bepillantást nyerhet ennek összetettségébe, a résztvevők magáncélú fuvarozási feladataikhoz is kaphatnak gyakorlati tippeket.
A nyílt nap fénypontja a ROTRAC elnevezésű, vasúton és közúton is használható kétéltű jármű bemutatása, amely forradalmasítja az ipari parkon belül történő tolatást.

 A nyílt nap alkalmával számos új dolog vár felfedezésre. Az ipari park egy mobildaru segítségével madártávlatból is megtekinthető lesz. Nézzen be hozzánk!

4 A vasútról egyszerűen
Eisenbahn einfach erklärt

Hogyan is készül egy menetrend, és miért van rá egyáltalán szükség ahhoz, hogy a küldeményeket A-ból B-be eljuttassuk?

A Rail Cargo Group évente több mint 109 millió tonna árut továbbít rendeltetési helyére, és évente 518 000 vonatot közlekedtet. Úgy is mondhatnánk, hogy minden percben elindítunk ügyfeleink számára egy vonatot. Ennek feltétele a pontos, részletekbe menő tervezés.
December második vasárnapja Európa vasúti társaságai számára különleges jelentőséggel bír, ugyanis az európai személyszálíltási és teherfuvarozási menetrendeket minden évben ezen a napon kell a megváltozott körülményekhez igazítani. Ezzel fektetjük le azt a nemzetközi alapkoncepciót, amelyhez mind a nemzeti személyszállítási, mind az Európa-szerte alkalmazott árufuvarozási menetrend alkalmazkodik. Mivel Európában a személyszállítás és a teherfuvarozás is ugyanazon az útvonalon történik, a tervezést is együttesen kell megoldani. Minden év áprilisában, vagyis az új menetrend hatályba lépése előtt 8 hónappal, kezdődik a menetrend előkészítése: a mindenkori infrastruktúra-üzemeltető minden vasútlogisztikai vállalattól bekéri az árufuvarozásra vonatkozó pályahasználati igényeket, és összehangolja azokat a személyszállítási igényekkel. Számunkra az jelenti a kihívást, hogy a messzemenőkig stabil személyszállítási és egyes kocsi hálózat mellett a megrendelők specifikus igényeinek megfelelő irányvonat-forgalmat a rendelkezésre álló szűk menetrend-struktúrába beillesszük. Mivel a fuvarozási igények a legtöbb esetben nem decemberben keletkeznek vagy érnek véget, havonta, ill. kéthavonta van lehetőség módosításokra a nemzeti, illetve egész Európát érintő előírás szerinti menetrendben.
Előre nem tervezhető szerelvények útvonalának meghatározása kapacitás függvényében és egyedi elbírálás szerint történik.

Menetrend ide vagy oda, megrendelőink számíthatnak arra, hogy küldeményeiket biztonságosan és pontosan célba juttatjuk. A mindenkori menetrend az alapja az üzemeltetési tervek és az erőforrások – mozdonyok, mozdonyvezetők – összehangolásának, a vagonpark hatékony kihasználásának, továbbá nemzetközi fuvarozás esetén, a határállomásokon történő kifogástalan átadás-átvételnek. Célunk: precíz logisztikai megoldások megvalósítása Európa-szerte. Szolgáltatásaink magas minősége saját magunkkal szemben támasztott elvárás, és a Rail Cargo Group arra törekszik, hogy ennek mindig és mindenkor megfeleljen. 

5 Új összeköttetés
Neue Verbindung

A Rail Cargo Operator a Gdanski (Lengyelország) kikötő és a Csehországban található Terminal Paskov közötti kapcsolat megteremtésével bővíti termékpalettáját

A Gdanski kikötő jelenleg Lengyelország egyik leggyorsabban fejlődő terminálja. Ezen felül az egyetlen terminál a Baltikumban, amely képes a pillanatnyilag legnagyobb, óceánokon közlekedő, akár 21 000 TEU-t meghaladó kapacitású, a Távol-Keletről Európába közlekedő konténerhajók közvetlen kezelésére. Ennek eredményeként megnőtt a Lengyelországból Csehország felé tartó konténerforgalom.
A Rail Cargo Operator erre a helyzetre termékportfóliójának bővítésével reagál, ezáltal új összeköttetést teremtve az intermodális logisztikai megoldások számára. Mostantól hetente egyszer közlekedik konténervonat a paskovi terminál és a Gdanski kikötő között. Annak érdekében, hogy a piacon minél megbízhatóbb szolgáltatásokkal legyen jelen, az RCO a forgalom alakulását alaposan megfigyeli, és szükség esetén növeli vonatai gyakoriságát.

6 Save the date
Save the date

A következő alkalmakkor találkozhat velünk: vásárok, rendezvények és ágazati események, amelyeket nem érdemes kihagyni. A Rail Cargo Group mindig ott van. Programterv.

2017. 09. 21.: Bodeni-tavi Logisztikai Fórum a Bregenz-i Festspielhaus-ban – a VNL (Verein Netzwerk Logistik: Logisztikai Hálózatok Egyesülete) szervezésében

2017. 10. 06.: Nyílt nap a Metadynea Ipari Parkban

2017. 10. 27.: A DVZ (Deutsche Verkehsrzeitung: német közlekedési lap – a szerk.) konferenciája Düsseldorfban – „Az Új Selyemút: a logisztika következő nagy durranása?”

2017. 10. 12-14.: TransLogistica – nemzetközi szállítmányozási és logisztikai vásár, Bukarest, Románia

2017.10.14.: Nyílt nap az Opel gyár 35. évfordulója alkalmából – Bécs Aspern – a gyár megtekintése változatos programokkal (gyerekeknek is); a rendezvény végén tombola.

2017. 10. 25-27. 34.: Német Logisztikai Kongresszus – BVL (Bundesvereinigung Logistik: Német Logisztikai Szövetség), Berlin

2017. 11. 15-17.: Logitrans – nemzetközi logisztikai és szállítmányozási szakkiállítás- és vásár – Isztambul

Jegyezze fel már ma az időpontokat!

7 A hatékonyabb működésért
Der Umwelt zuliebe

A Rail Cargo Hungaria csatlakozott az OSZZSD-n (Vasutak Együttműködési Szervezete) belül működő „Teherkocsik nemzetközi forgalomban történő használatának szabályairól” (PGW) szóló megállapodáshoz. Ezáltal csökkenhet a Magyarország és a FÁK országok közötti fuvarozási idő.  

A küldemények vasúton történő fuvarozása a záhonyi magyar határnál keleti irányba mostantól egyszerűbb lett.  A Rail Cargo Hungaria PGW (Prawila polzowaniia Gruzowymi Wagonami w mejdunarodnom soobqenii) egyezményhez történő csatlakozásával az áruk a széles nyomtávú sínekre történő átrakása és továbbítása még hatékonyabbá vált. Az OSZZSD egy nemzetközi vasúti szervezet, melynek célja a nemzetközi vasúti forgalom, - különösen az Európa és Ázsia között működő vonalak - javítása és fejlesztése. Ezáltal lehetőség nyílik a két ország között alkalmazandó szállítmányozással kapcsolatos törvényi és technikai feltételek harmonizálására. A szoros együttműködés eredményeiből megrendelőink is profitálhatnak: a leegyszerűsödött eljárások rövidebb fuvarozási időt tesznek lehetővé, így a Magyarország és a FÁK országok közötti vasúti teherfuvarozás jelentősége növekszik.

További információkkal bármikor készséggel állunk rendelkezésére.

Rail Cargo Group
Am Hauptbahnhof 2
1100 Wien

Tel.: +43 5 7750
kommunikation@railcargo.com

A Rail Cargo Group az ÖBB konszern nemzetközi területén működő árufuvarozási leányvállalatainak ernyőmárkája.

Fedezze fel a Rail Cargo Group új oldalát vállalati blogunkat.

Amennyiben Hírlevél szolgáltatásunkkal kapcsolatos személyes véleményét kívánja velünk megosztani, kattintson ide.

Amennyiben Hírlevél-archívumunkban szeretne böngészni, kattintson ide.

Impresszum