transport logistic 2019: RCG prezintă noi legături de TransFER

Legături de TransFER europene şi asiatice, inovaţiile ca TransANT sau SmartCargo, precum şi noile servicii pentru clienţi şi parteneri În centrul atenţiei

Între 4 şi 7 iunie Rail Cargo Group (RCG) participă din nou la cel mai mare târg logistic din Europa, transport logistic München. Clienţii, partenerii de afaceri şi reprezentanţii mass-media au posibilitatea şi în acest an să se consulte cu experţii RCG pe un stand expoziţional de peste 300 m². Este prezentat TransNET internaţional cu oferte performante în ceea ce priveşte legăturile de TransFER maritime, continentale şi convenţionale din Europa şi Asia. RCG este reprezentat suplimentar şi în zona din afara teritoriului expoziţional cu platforma inovativă pentru vagoane TransANT, precum şi noul Green City Logistics Container pentru logistica materialelor de construcţii în zona urbană. Astfel sectorul de transport marfă al ÖBB se poziţionează ca şira spinării a transportului feroviar internaţional. RCG poate fi găsit la târgul internaţional de vârf pentru logistică, mobilitate, IT şi Supply Chain Management în hala B6, standul 217/318, precum şi în aer liber la linia 1/6.

Reţea extinsă: Extinderea TransFER şi a serviciilor de tracţiune proprie

Cu legăturile de TransFER de înaltă frecvenţă pentru transportarea containerelor, trailerelor, a mărfurilor pe paleţi sau a articolelor de masă RCG este un jucător logistic de vârf în transportul feroviar european. Elementele centrale din TransNET internaţional sunt pieţele autohtone din Austria şi Ungaria, unde RCG este lider clar pe piaţă. În plus se dezvoltă pieţe cu tendinţă de creştere începând cu Rusia, Turcia şi până la China. Pe lângă dezvoltarea legăturilor de lung parcurs de înaltă frecvenţă RCG forţează şi dezvoltarea serviciilor de tracţiune proprie, pentru a asigura în continuare o calitate înaltă de-a lungul întregului lanţ de transport şi logistică. În prezent RCG extinde prin achiziţionarea unei companii de transport feroviar din Polonia reţeaua sa de tracţiune proprie la un total de 12 ţări.

Logistică feroviară inovativă: de la SmartCargo până la TransANT şi Green City Logistics Container

Pe lângă reţeaua de legături cu program Rail Cargo Group oferă soluţii logistice end-to-end inovative, inteligente şi ecologice pentru toate domeniile. RCG prezintă în cadrul transport logistic împreună cu producătorul de telefonie mobilă A1 proiectul SmartCargo – până la sfârşitului anului 2020 aproximativ 13700 vagoane RCG vor fi dotate cu GPS. Avantajele clienţilor sunt evidente: Pe viitor aceştia vor profita de informaţiile puse la dispoziţie de-a lungul traseului trenurilor, inclusiv tracking & tracing, anunţarea plecărilor şi sosirilor, precum şi timpul estimat al sosirii vagonului. În cadrul transport logistic se poate vedea în aer liber şi noul vagon TransANT, care în comparaţie cu vagoanele obişnuite cu platformă oferă un avantaj de încărcare de până la patru tone şi permite elemente montabile în combinaţie cu capacitatea de vagon individual. TransANT va contribui la mutarea transporturilor rutiere în domeniul feroviar şi astfel este avantajos şi pentru mediu. La târgul de specialitate va fi prezentat suplimentar prototipul unui nou container basculant pentru logistica materialelor de construcţii în zona urbană, Green City Logistics Container - containerul multifuncţional, multitransportabil combină adecvarea pentru mase a sistemului feroviar cu flexibilitatea celui rutier şi degrevează astfel nu numai infrastructura urbană, dar îmbunătăţeşte şi calitatea aprovizionării din oraşe.

Ambasador al climei: Iniţiativa Rail Freight Forward şi Noah’s Train

Fiecare tonă de marfă transportată rutier în loc de feroviar cauzează de 21 ori mai mult CO2. De aceea transportul feroviar de marfă ca primă opţiune este singura posibilitate de a uni creşterea economică şi bunăstarea Europei cu obiective climatice. Din acest motiv RCG este membru fondator şi susţinător al iniţiativei europene Rail Freight Forward (RFF) şi atrage atenţia cu ambasadorul climei, Noah’s Train. Cea mai lungă operă de artă mobilă face turneu de la sfârşitul anului 2018 prin Europa şi unele containere pot fi văzute la transport logistic pe teritoriul expoziţiei. Scopul iniţiativei RFF este mărirea procentului de transport marfă pe cale ferată pe piaţa europeană la 30% - prin cea mai bună calitate, un raport preţ-performanţă sănătos şi utilizarea sistemelor inteligente se vizează desfăşurarea mai multor transporturi de marfă pe cale ferată.